Lieve Maaike,

Wat was het een leuke middag toen je boekje gepresenteerd werd.

Het is een prachtig boekje. Ik heb de verhalen achter elkaar uitgelezen.

Ook ik verzamelde bij mijn kraamvrouwen lakentjes (Dior) en kleertjes. Maar goed ook, want bij een kraamcontrole na de bevalling kwam ik de jonge vader tegen die in het donker lag te slapen op een matras in een hoek. De matras paste nog net op wat er van de vloer over was. De aardgeur steeg omhoog, doordat er geen planken meer lagen. Er was geen kraamverzorgende voor het gezin.

Zijn  vrouw vond ik boven op een matras zonder laken met een radeloze blik in haar ogen. Als deken gebruikte ze een oude opengeknipte slaapzak. Naast haar stond alleen een pak sinas.

Maar toch was ze blij met mijn aandacht en bezoek, met de kleine sturing wat betreft vasthouden, knuffelen en voeden.

Zij zal van het kindje gehouden hebben, maar zo’n start gun je niemand.

 

Mieke Rekkers