Recensies en blogs

Eveline van den Boom

Ik heb het boekje in één keer uitgelezen. De verhalen zijn zeer herkenbaar en toegankelijk.

Hélène Driessen

Wat heb ik genoten van de verhalen! De wijze waarop ze beschreven zijn, alsof je er zelf bij bent als lezer. Ook de tekeningen zijn heel goed gekozen. Mijn complimenten voor dit bijzondere boekje.

Ans Steentjes

Met veel interesse het boek gelezen. Het zijn mooie en vaak ontroerende verhalen.

Marion Osterhaus

Toen ik begon te lezen kon ik niet meer stoppen. Al bij het eerste verhaal liepen de tranen over mijn wangen. Ieder verhaal is anders en telkens krijg je een kijkje in het leven van een andere vrouw, met haar omgeving. Ik vond de verhalen kort en krachtig geschreven...

Maria Bexkens

Van vroedvrouw naar schrijfster....zo zie je maar weer. En een wàre schrijfster, nog wel. Bij ieder verhaaltje zie ik alles voor me. Beeldend en boeiend geschreven. En wat een mooi boekje is het geworden! Hulde aan iedereen die eraan heeft mee gewerkt!

Zo’n start gun je niemand

Lieve Maaike, Wat was het een leuke middag toen je boekje gepresenteerd werd. Het is een prachtig boekje. Ik heb de verhalen achter elkaar uitgelezen. Ook ik verzamelde bij mijn kraamvrouwen lakentjes (Dior) en kleertjes. Maar goed ook, want bij een kraamcontrole na...

Feestelijke boekpresentatie op kinderboerderij

Zaterdag 6 mei was het zover: de boekpresentatie van mijn bundel Bijzondere Bevallingen in een vrolijk ontspannen en geanimeerde stemming in het goed gevulde zaaltje van kinderboerderij Rosenburgh in Voorschoten. In mijn toespraakje heb ik de keuze voor deze plek...

Net op tijd

De beelden van de bevalling op de afrit van de A13 bij Delft op 19 april deden me meteen denken aan de bevalling van Kairi.   Ze stond bij de balie van het AZC waar ze woonde op me te wachten. We konden geen tijd verliezen en stapten meteen in mijn auto. Op weg...

Ilse Sjoerdsma

Wat een kleurige waaier aan prachtige verhalen! Liefdevol en ontroerend opgetekende geboortenissen...

Rien Wisse, Het boekenschap

"Mooie verhalen, die ook bij mij een lach en een traan teweegbrachten. Ik zag het helemaal voor me. Chapeau voor de auteur!"

Hélène Driessen

Wat heb ik genoten van de verhalen! De wijze waarop ze beschreven zijn, alsof je er zelf bij bent als lezer. Ook de tekeningen zijn heel goed gekozen. Mijn complimenten voor dit bijzondere boekje.

Ans Steentjes

Met veel interesse het boek gelezen.

Het zijn mooie en vaak ontroerende verhalen.

Marion Osterhaus

Toen ik begon te lezen kon ik niet meer stoppen. Al bij het eerste verhaal liepen de tranen over mijn wangen. Ieder verhaal is anders en telkens krijg je een kijkje in het leven van een andere vrouw, met haar omgeving. Ik vond de verhalen kort en krachtig geschreven waardoor het vanaf het begin tot het eind bleef boeien. Ik wilde het ook eerst zelf lezen om te kijken of het wel geschikt is voor een zwangere vrouw. Nu weet ik dat ik het met een gerust hart aan mijn zwangere schoondochter kan geven.

Maaike, je kan echt goed schrijven en ik ben benieuwd naar je volgende boek.

Maria Bexkens

Van vroedvrouw naar schrijfster….zo zie je maar weer. En een wàre schrijfster, nog wel.

Bij ieder verhaaltje zie ik alles voor me. Beeldend en boeiend geschreven.

En wat een mooi boekje is het geworden! Hulde aan iedereen die eraan heeft mee gewerkt!

Zo’n start gun je niemand

Lieve Maaike,

Wat was het een leuke middag toen je boekje gepresenteerd werd.

Het is een prachtig boekje. Ik heb de verhalen achter elkaar uitgelezen.

Ook ik verzamelde bij mijn kraamvrouwen lakentjes (Dior) en kleertjes. Maar goed ook, want bij een kraamcontrole na de bevalling kwam ik de jonge vader tegen die in het donker lag te slapen op een matras in een hoek. De matras paste nog net op wat er van de vloer over was. De aardgeur steeg omhoog, doordat er geen planken meer lagen. Er was geen kraamverzorgende voor het gezin.

Zijn  vrouw vond ik boven op een matras zonder laken met een radeloze blik in haar ogen. Als deken gebruikte ze een oude opengeknipte slaapzak. Naast haar stond alleen een pak sinas.

Maar toch was ze blij met mijn aandacht en bezoek, met de kleine sturing wat betreft vasthouden, knuffelen en voeden.

Zij zal van het kindje gehouden hebben, maar zo’n start gun je niemand.

 

Mieke Rekkers

Laat je recensie achter

11 + 9 =